Gummipakningen (læbepakning) der er integreret i bunden af DraftMore, har den nogen funktion?
Ja den er meget vigtig, må ikke fjernes! Den muliggør CO2, kun at kunne tilføres den ene vej. Den er lukket den anden vej af sikkerhedsmæssige årsager, for at beskytte DraftMore imod rensevæske mm.

Checkvalve_DraftMore

Nu er DraftMore installeret – der er stadig problemer?
Vær lidt tålmodig med DraftMore. Den kan være varmet op af dine hænder, så vent 5-10 minutter til den køler ned igen til samme temperatur som fadkoblingen/øllet. Når man starter med at tappe øl fra en ny fustage, vil de første par øl altid gå til spilde, da det er det øl der har stået i øl slangerne, men herefter skulle øllet køre perfekt.

Fungerer DraftMore på weizen bier typer som Erdinger og Hoegaarden? Og hvad med fadøl med lavt indhold af CO2?
DraftMore findes i en special type til Weizen bier, vi kalder den XH (X-Høj), for mere info se under ”produkter” og  ”oversigt”. Til cider og andre produkter med lavt indhold af CO2, find ud af hvad indholdet af gram CO2/liter er og kontakt os.

Nogle øltyper som Guiness og Kilkenny burger N2 istedet for CO2, virker DraftMore stadig?
Nej, DraftMore virker kun med fadøls installationer, hvor der bruges CO2. Øltyper som Guinness og Kilkenny anbefaler vi ikke at bruge DraftMore. Årsagen til det er, at disse øltyper indeholder et meget lavt indhold af CO2, derfor vælger man tit at bruge N2, da man ikke skal opretholde et højt CO2 tryk, ligesom ved en normal fadøl.

Jeg har øllet stående i et kølerum, virker DraftMore stadig?
Hovedårsagen til at installere et kølerum er at kunne holde temperaturen kontant. Hvis man har en konstant temperatur, er det meget nemmere at kontrollere ens fadøl. DraftMore er faktisk en erstatning for et kølerum og samtidig en meget billig erstatning. Hvis man allerede har et kølerum, kan man stadig installere DraftMore. I travle situationer, hvor personalet går ind og ud af kølerummet, kan temperaturen stadig ændre sig med nogle grader og hvis man har mad opmagasineret i samme kølerum, kan maden også gøre at temperaturen ændrer sig. DraftMore er meget nøjagtig og vil også reagere på disse små temperatur ændringer, hvor et normalt system vil stå på samme tryk hele tiden. Vi installerer dem med stor succes i kølerum overalt i verden.

Derudover har det vist sig at en standard reduktionsventil med manometre, nemt kan fejl vise +/- 0.5 bar, det betyder at trykket vil stå med 0.5 bars forkert tryk, der vil medføre overkarboniseret skummende fadøl. Dette vil aldrig ske med en DraftMore monteret.

Vær opmærksom på at, hvis temperaturen er 5 grader i kølerummet, vil trykket være meget lavt. Derfor skal man køre med en Kompensator tappehane,(der kompenserer for det lave tryk) hvilket også er meget udbredt over alt efterhånden. Hvis du har det, er det ingen problem at bruge DraftMore i et kølerum. Kølerum er dog ikke så udbredt i Danmark, da det er en meget dyr løsning.

Jeg har erfaret at nogle fustager har en anden tilslutning(ball lock keg). Kan jeg stadig bruge DraftMore på denne tilslutning?
Lige nu har vi ikke en DraftMore der passer på denne tilslutning, da markedet for disse fustager er meget begrænset.
cornelius

Hvordan kan jeg se om DraftMore er monteret, så det holder tæt ved henholdsvis CO2 indgangen og på fadkoblingen hvor DraftMore er monteret?
Brug en spray dunk med sæbe og vand. Sprøjt så blandingen af sæbe og vand på sammenkoblingen af DraftMore og CO2 indgangen og på fadkoblingen, hvor DraftMore er monteret. Man vil tydelig se hvis det er utæt(husk at åbne for trykket på CO2 flasken) da sæbevandet vil boble. Hvis det bobler er installationen ikke tæt, spænd mere indtil den er tæt.

Jeg er bekymret for at jeg bruger mere CO2 efter jeg har monteret DraftMore?
Tværtimod! Når du justerer CO2 trykket op til 3,5 bars tryk, betyder det ikke at du bruger 3,5 bars tryk. Derimod har du det helt korrekte tryk hele tiden, det betyder at du ofte vil forbruge mindre CO2 med draftMore monteret.

Fungerer DraftMore, hvis der er en kompensator(flow control) på tappehanen?
Ja i allerhøjeste grad! For eksempel hvis temperaturen på øllet er meget lav, vil DraftMore automatisk også give et meget lavt tryk. Med kompensator tappehanen kan man kompensere for det lave tryk og justere den ønskede hastighed af øllet der tappes. DraftMore fungerer perfekt med en kompensator tappehane.

Kan DraftMore modstå vand?
Ja DraftMore kan godt modstå vand. den kan sagtens tåle vand/øl dråber, sprøjt eller en våd klud. Men tåler ikke at komme ned i et vandbad eller lignende. DraftMore kan godt modstå vand, men er ikke vandtæt.

DraftMore passer ikke på fadøls koblingen, gevindet er anderledes, hvad gør jeg?
Standard gevindet i Danmark er 1/2 ” gevind, alt andet er sjælden set i Danmark. Skulle du alligevel have et andet gevind, kan vi højst sandsynlig også klare det, kontakt os venligst for mere info.

Fungerer DraftMore med en ”Beerboy”?
DraftMore virker perfekt med en ”Beerboy”.

foam_control

Fungerer DraftMore i en installation hvor der er højde og/eller længde afstand fra fadølskøleren til udskænkningsstedet?
Hvis man har en længde og/eller højde afstand imellem fadølskøleren og udskænkningsstedet får man et tryk tab, det kan påvirke hastigheden på det øl der kommer ud af hanen. Den bedste løsning i en sådan installation ville være en ølpumpe, men desværre synes mange at det er for dyrt. I stedet vælger mange at arbejde med et lille overtryk og det vil på sigt resultere i overkarboniseret, skummende fadøl, der er umuligt at kontrollere.

DraftMore fungerer ikke med et overtryk (Hele konceptet ved DraftMore, er at holde CO2 trykket i balance med temperaturen(Equilibrium))Man kan i princippet installere en DraftMore i alle installationer, men hvis længde/højde afstanden er meget stor, kan hastigheden på øllet blive meget langsom. Løsningen er en ølpumpe, men faktisk kan  en tappehane med kompensator(flow control) løse problemet i de fleste installationer.